Bemutatkozás

Állatorvosi rendelőnket dr. Graf Zoltán, a Gödöllői Állatkórház, majd Fővárosi Állat és Növénykert egykori főállatorvosa, 1983. április elején nyitotta meg, elsőként kapva magánpraxis végzésére szóló engedélyt. A rendelő profilja a kedvtelésből tartott állatok teljes skáláját felöleli amellett, hogy alkalmanként cirkuszi nagyvadak is színesítik a munkánkat. 1995-ben költöztünk át a tágasabb, és színvonalasabb munkára is alkalmas, jelenleg is működő rendelőnkbe. A régi szuterén-helyiségben a röntgen részleg kapott helyet.

A kezdetektől fogva igyekszünk eleget tenni az egyre gyarapodó állattartói igényeknek és állat-egészségügyi feladatoknak. Teljes nyitva tartásunk ideje alatt orvosoljuk a gyakori házi kedvencek, kutyák és macskák belgyógyászati, sebészeti, szülészeti panaszait, valamint a hazai és egzotikus hüllők, madarak, kétéltűek, rágcsálók, nyulak és sünök betegségeit. Emellett szemészeti szakrendelést is tartunk.

Az alap vizsgálati módszereken kívül lehetőség van röntgen felvételek készítésére, egyes ultrahangos és endoszkópos vizsgálatok, vizeletvizsgálatok elvégzésére, valamint laborunkban működő új laborgépeinkkel és szerológiai tesztekkel perceken belül tudunk széles körű vérvizsgálatot végezni kutya, macska vagy akár egzotikus betegeinknél. Amennyiben bonyolultabb laboratóriumi vizsgálatra van szükség, úgy 24-48 órán belül eredményt kaphatunk állatorvosi szaklaborokba küldött vizsgálati minták alapján.

Sebészeti munkánk lágy- és bizonyos csontsebészeti technikák alkalmazására terjed ki. Műtétet nemcsak kutyák és macskák, hanem más, akár egészen kisméretű kedvencek esetén is végzünk. Nemcsak a kezdő állattartó tulajdonosok számára tudunk segítséget adni a helyes állattartásról, betegségek felismeréséről és azok megelőzéséről, hanem a tapasztalt gazdiknak is az idős, egyre hosszabb kort megélő "családtagok" panaszainak enyhítésében, gyógyításában.

Kollégáink közül többen, legyen szó állatorvosról vagy asszisztensről, sok év tapasztalattal és több szakvizsgával is rendelkeznek.